Φάβα Σαντορίνης Νομικός

Η «Φάβα Σαντορίνης», είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και προέρχεται από το φυτό “Lathyrus Clymenum L.” Το οποίο καλλιεργείται στο νησί εδώ και 3.500 χρόνια. Η «Φάβα Σαντορίνης» έχει ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Η παραδοσιακή μέθοδος επεξεργασίας, που περιλαμβάνει ωρίμαση σε υπόσκαφες κάναβες και ξήρανση στον ήλιο, της χαρίζει βελούδινη υφή και υπόγλυκη γεύση.